Familia izvorul vieții afective
February 21, 2017
Voi v-ați stabilit „algoritmul politic”?
February 21, 2017

De ce ne certăm?

Spread the love

Cearta face parte din viața oricărui cuplu normal. Unele conflicte pot fi considerate „normale”: ele permit fiecăruia să-și exprime așteptările, nemulțumirile și să determine evoluția situației. La finalul lor, nimeni nu se simte umilit.

Din contră, anumite conflicte semnifică o „conjugopatie”: sunt frecvente, nu ajung la nici o soluție și mai ales sunt scena unor agresiuni feroce asupra stimei de sine a participanților. Prezența „loviturilor sub centură” în timpul certurilor între soți este cunoscută în terapia de cuplu ca un factor de pronostic prost. Aceste lovituri sub centură constau în reproșuri și insulte în fața cărora persoana nu poate evolua sau nu poate face eforturi să se schimbe. Aceste insulte nu sunt uitate niciodată. Ele demonstrează dorința, conștientă sau inconștiență, de a prăbuși stima de sine a celuilalt, pentru a avea ascendent asupra celuilalt.
Tu în care tabără de afli?

2 Comments

 1. buy cialis says:

  I visited many web sites however the audio feature for audio songs existing at
  this site is genuinely superb.

  • doctor says:

   Thank you for your appreciation.
   For personal reasons I took a break for two years. I intend to resume articles that are meant to shed some light for those of you who want to find it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.